PREMIUMWANDELROUTES

PREMIUM wandelroutes in het Grenspark Maas-Swalm-Nette
Het maakt niet uit of u het karakteristieke landschap van de Nederrijn nog niet kent of het al in uw hart gesloten hebt: wie het bijzondere van deze regio wil beleven, kan kiezen uit negen hoog kwalitatieve wandelroutes met hun unieke, afwisselende flora en fauna, die in elk jaargetijde weten te bekoren.
Naar de Water.Wandel.Wereld met informatie en downloads van kaarten en gpx-tracks


PREMIUM wandelroute Arcen in de Nationaal park regio Maasduinen
DOWNLOAD KAART
DOWNLOAD FOLDER

Door de bijzondere natuur en de typische Maasduinen tussen Gennep en Venlo mag een groot deel van dit gebied zich Nationaal Park noemen. Om mensen de natuurparels van de regio te laten zien is er een groot aantal recreatieve voorzieningen. Hier hoort ook de ruim 15 km lange premiumwandelroute "Landgoed Arcen" bij.

Landgoed Arcen dankt haar naam aan Kasteel Arcen. De premiumwandelroute start bij dit bijzondere monumenten loopt door dorp en langs de Maas. Aansluitend gaat de wandeling door het landgoed van het kasteel. Daarbij is een grote afwisseling aan bostypen te zien, van oud eiken-beukenbos tot moerasbos op veen. Verder voert de route langs eeuwenoude akkertjes en ook het op Europese schaal unieke doolhof wat recent gevonden is. Ook het 400 jaar oude fort Hazenpoot uit de Tachtigjarige Oorlog is onderdeel van deze route.

De route start- en eindigt bij Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26 te Arcen, en is in zijn geheel bewegwijzerd. Op de parkeerplaats bij de Kasteeltuinen staat een informatiepaneel waarop de route en achtergrondinformatie te vinden is. Er is ook een wandelfolder verkrijgbaar bij de kassa van Kasteeltuinen Arcen.

Deze premiumwandelroute is gemaakt voor Nationaal Park De Maasduinen in samenwerking met het Grenspark Maas-Swalm-Nette, Routebureau Noord- en Midden-Limburg, gemeente Venlo en Stichting het Limburgs Landschap, met een financiële bijdrage van Provincie Limburg.


Premiumroute Meinvennen

LINKS:
Film over de Water.Wandel.Wereld
Wandeling met de beroemde Duitse wandelaar Manuel Andrack langs Premiumwandelroute Birgeler Urwald
Film over de Premiumwandelroute Galgenvenn
Deutsches Wanderinstitut
PremiumWanderWelten

Website van routescout Bernd Nienhaus
Premiumroute Schwalmbruch
Premiumroute Meinvennen
Premiumroute Zwei-Seen-Runde

Webblog Wanda wandert
Meinvennen - Mooiste wandeling van Limburg maart 2015
Film Meinvennen

U Tube Walking Eddie
Onderweg in het Galgenvenn
Onderweg in het Schwalmbruch
Onderweg in het Leudal


Activiteiten