Natuurtheater Maas-Swalm-Nette

Van kabouters, heksen, Normannen en goden - unieke wandeltheater-voorstellingen in het Grenspark. Het landschap als toneel en de natuur als heuse verhalenbundel.

TRAILER
MAKING OF
De acteurs en actrices


Natuurtheater werd gerealiseerd in het kader van het INTERREG V-A project Cultuurgeschiedenis digitaal.
Het project Cultuurgeschiedenis digitaal wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en mede gefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Limburg en het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen.
Informatie project


Groot, groter, grootst
Mwaah, wat is dat nou? Daar zit een enorme kaboutervrouw. Verdrietig zit zij voor haar te kleine huisje, want zomaar ineens is zij net zo groot geworden als een echt mens. Ze past ineens niet meer in de konijnholen. Kunnen de dieren en het publiek haar helpen? Wandeltheater met Muriël Consten.
Bezoekerscentrum De Meinweg, Meinweg 2, Herkenbsoch
www.puurmuur.nl
Facebook


Wandeling met de Godin Artemis
Een ontmoeting met zij die heersen over de natuur; de oude Griekse goden. Niemand minder dan Artemis, de dochter van oppergod Zeus, vertelt over haar familie. Oude Griekse mythologie met de natuur als coulissen. Wandeltheater met Simone Palloni.
D-Naturschutzsation Haus Wildenrath, Naturparkweg 2, Wegberg-Wildenrath
www.artemismythen.de
mone.fuehrt@t-online.de
Facebook


Is er feest in het bos?
Hoera, de Amerikaanse eik is jarig. Hij wordt drie jaar en dat moet gevierd worden. Of niet? Het aardmannetje heeft in ieder geval de opdracht om het grote verjaardagsfeest te organiseren en haalt alle dieren erbij om mee te vieren. Wandeltheater met Pauline Bongers.
Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT Posterholt
pmjbongers@gmail.com
Facebook


Naar de duvel met de kruiden!
Een oude boerin torst een groot geheim met haar mee; als jonge meid is er tijdens het oogsten van tenen voor rieten manden een vloek over haar heen gekomen. Tegen zo’n vloek is echt geen kruid gewassen. Of is er toch nog hoop? Wandeltheater met Natascha Lenkeit-Langen.
D-Naturschutzsation Haus Wildenrath, Naturparkweg 2, Wegberg-Wildenrath
natascha-langen@t-online.de
Facebook


Het Kikkerdinges
Wanneer het bos lange schaduwen werpt, vervaagt de grens tussen realiteit en sprookjes. Een schemertijd waarin Katrijn en Richard elkaar heimelijk ontmoeten. Een onmogelijke liefde. En pas op, in het donker loert gevaar. De ‘klabauter’, een kwelgeest, klampt zich aan Katrijn vast.Wandeltheater met Eva Bock.
www.kikkerdings.de
Facebook


PYURE natuur
Zee en lucht; ze zijn zo verschillend, maar toch vormen ze samen een eenheid. Man-vrouw, oud-jong, tegenstellingen die elkaar nodig hebben, die elkaar versterken. Zang, piano en gitaar op een magische plek. Muziek in de puurste vorm met het duo PYURE Marieke van der Leijé und Jos van Rens.
www.pyure.me
Facebook


Vurige zusterliefde
Een voorvechtster van de heksenvervolgingen komt in hevige tweestrijd als haar zus als vroedvrouw een kind met een klompvoet ter wereld helpt. Is haar zus een heks en moet ze op de brandstapel? Of is de zusterliefde toch krachtiger dan de angst voor heksen? Wandeltheater met Therese Wasch und Berti Davids-Heinrichs.
D-Wassenberg
therese.wasch@gmx.de
Facebook


Laat de Noorman in u los - Theaterworkshop voor groepen
Diep in de ziel van de dieren zijn ze nog terug te vinden. De Noormannen. Laat u meevoeren in de gebeurtenissen rond -om de jaren 880-885, toen de Noormannen plunderend door het grensgebied trokken. Kruip in de huid van de buizerd en transformeer tot Godfried de jongere.
Of wordt één met de vos, de kraai of de das... Geloof het of niet, ook in u schuilt een Viking. Deze workshop is alleen als groep te boeken en wordt qua tijd en inhoud aangepast aan de wensen van de groep.
Roermond-Asselt
www.noormannenarrangement.nl
Facebook


De olifantenpolonaise
Wandelexcursie / Natuur in zijn algemeenheid
zondag, 25.06.2017 Tijd: van 12:00 tot 13:00
Sssst… Luister! Wat nadert ons? Het lijkt wel een kudde olifanten?! Een opmerkelijke uitwisseling heeft plaatsgevonden. Een groep olifanten heeft haar Afrikaanse savanne verruild voor de Meinweg. Zijn die soms vertrokken naar de Afrikaanse zon? Muziek- en verhalentheater met Hanna'Floor de Roos.
www.rodemaan.nl
Facebook